lk çağlardan beri farklı alan ve amaçlarla kullanılan taşlar dekorasyon için de vazgeçilmezlerimiz arasına girdi. İç ve dış mekanlara kusursuz bir ahenk katan taş dekoratif paneller ve dekoratif duvar malzemeleri ilgili merak ettiklerinizi ve taş duvar paneli ilgili merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Doğal Taş Dekoratif Duvar Paneli Nedir?

Dekoratif duvar malzemeleri farklı birçok malzeme ve kullanım alanlarıyla karşımıza çıkıyor. Birbirinden şık mekanların değişik renk ve dokularla kullandığı taş paneller farklı tasarımlarıyla mekanın izlenebilirliğini artırıyor, derinlik katıyor ve otantik bir atmosfer yaratıyor. Doğal taş dekoratif panelleri, kullanıma hazır olarak sunulan, pratik uygulama imkanı veren estetik görünüm amaçlı hazır panellerdir. Mekana kattıkları hissiyatla doğallığı ve dinginliği temsil ederler bu sebeple hem iç alanlarda hem de dış alanlarda sıklıkla kullanıldıklarını görebilirsiniz. Uygulama, sökülme ve tadilat çalışmalarındaki pratikliği ile dekoratif duvar malzemeleri içerisinde oldukça talep görmektedir. Hatta dekoratif duvar malzemelerinin bu çeşitliliğini sağlayan en önemli modeller yine taş dekoratif panellerinden oluşmaktadır. Siz de işletmeniz veya eviniz için bu modellere bir şans verebilirsiniz. Göreceksiniz, yaşam alanlarınız bambaşka bir atmosfere kavuşacak.

Doğal Taş Dekoratif Duvar Panelleri İç Mekanlarda Kullanılabilir mi?

Kesinlikle evet! Doğal taş panellerinin yaygın kullanımlarından biri de iç mekanlardır. Kafeler, oteller, butik işletmeler, okullar, restoranlar ve evler içerisinde sıklıkla kullanılan bu dekoratif duvar malzemeleri iç mimarlar tarafından da önerilmekte ve pratikliği ile çok sevilmektedir. Taş yapısının verdiği sağlamlık ve malzemenin doğası gereği gösterdiği dayanıklılık da cabası. Taş dekoratif panelleri iç mekanlarda tercih edildiği gibi dış mekanlarla da sıklıkla karşımıza çıkar. Çünkü duvar  panelleri uzun ömürlü, sıcağa ve neme dayanıklı, olarak işlenebilir. İlk çağlardan beri insanoğlunun hayatına eşlik eden taş, modası hiç geçmeyecek görünümlere sahiptir. Rahatlıkla iç mekanlar için kullanabilirsiniz. Hatta evinizde ya da işletmenizde bir alanı dekoratif duvar malzemeleri ile kaplamanızı tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Taş Dekoratif Paneller Nerelerde Kullanılırlar?

Mermer desenlerden mozaiklere, orta çağ mimarisini temel alan tasarımlara kadar birçok farklı dekoratif panel çeşidi vardır. Bu açıdan kuvars görünümlü taş panelleriyle duvarlarda farklı bir stil oluşturabilir, düz dokulu modellerle sade bir görünüm sağlayabilirsiniz. Örneğin, avangart bir dekorasyon tarzınız varsa, taş desenli panelini ışıklandırarak etkisini artırabilirsiniz. Evinizin stili ne olursa olsun, ev dekorasyonuna uygun taş panel desenini kolaylıkla bulabilirsiniz. Dekoratif taş kaplamalı ürünler genellikle iç mekan kullanımı için tercih edilmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi dekoratif amaçlı kullanılmaktadır. Ancak dış mekanların dayanıklı bir taşla kapatılabileceği durumlar da vardır. Özellikle son zamanlarda dekoratif taş ürünlerin duvar için kullanımı oldukça popüler hale gelmiştir.

Dekoratif taş kaplama ofis ve ev ortamlarında kullanımı kolaydır. Bu açıdan duvar panelleri iç ve dış duvarlar için kullanılmaktadır. Sadece kaliteli ve dayanıklı bir malzeme olmakla kalmayıp ekonomik özelliklerinden dolayı birçok yerde tercih edilmektedir. Bundan dolayı bu dayanıklı panellerin modası asla geçmeyecektir. Kendi alanınızda radikal kararlar almak istediğinizde sanatsal kişiliğinizi ortaya çıkarmak için dekoratif duvar malzemeleri mükemmel bir seçimdir. Duvar panelleri için standart ölçüler yoktur. Böylece istediğiniz boyutta hazırlayabilirsiniz. İyi bir çözüm sağlayan paneller özel malzemelerden üretilmekte ve duvarlar ince bir tabaka ile kaplanmaktadır. Bu özellik yer kaplamaz. Üstelik duvara ağırlık veya baskı yapmaz veya yapıya ekstra ağırlık eklemez. Kullanılan doğal malzemeyi duvar boyunca uygulayarak dekorasyonu istediğiniz duvara kolayca uygulayabilirsiniz. Bu açıdan panellerin boyutları duvarın boyutuna göre tercih edilebilir.

Taş Dekoratif Panel Nasıl Kaplanır ve Uygulanır?

Dekoratif panel, iç ve dış mekanları güzelleştirmek için özel olarak tasarlanmış dekoratif bir malzemedir. Standart ürün olarak satılan bu paneller pratik kullanıma uygundur. İç ve dış mekanlarda kullanıldığında dekor istenilen doğal sonucu sağlar. Bu açıdan doğal duvar panelleri ile sanat eserleri oluşturabilirsiniz. Dilediğiniz tasarım ile yaşam alanınızı huzurlu kılan kaplama sayesinde ayrıcalıklı olabilirsiniz.

Duvarlarda taş kaplama ürünleri kullanıldığında, inşaat aşamasında yüzey işlemi çok önemlidir. Özellikle taş grubunun ağırlığı yüzeyi daha da büyütür. Duvarda sıva ve boya işlemi varsa önce çentik yapılır. Kaplama işleminde ise astar uygulamaları uygulanır. Son aşamada, çimento bazında yapılan bağlayıcı taşları yapmaya başlanır. Tüm bu işlemlere başlamadan önce paneli yapıştıracağınız duvarın temizlenmesi gerekir. Bundan dolayı çok amaçlı bıçaklar, kil duvarlar, kareler ve terazilere ihtiyacınız vardır. Diş macunu büyüklüğündeki bir yapıştırıcıyı panele uyguladıktan sonra paneli falçata yardımıyla 2-3 kez kesmek gerekir. Sonrasında ise paneli, alt köşelerden birinden başlayarak duvara yapıştırabilirsiniz.

Taş Dekoratif Panel Fiyatları

Taş dekoratif panel malzemeleri ve çeşitlerinde maliyete etki eden birçok değişken vardır. Kullanılacak alanın genişliği, tercih edilen modelin işçiliği ve panelin tasarımsal etkenleri fiyat politikasına doğrudan etki eder. Genel bir değer sunmak çeşitliliği göz önüne alınca mümkün değildir. Ancak hatırlatmak isteriz, taş dekoratif panelleri oldukça uzun ömürlüdür ve uygulaması kolay panellerdir. Bu açıdan bakınca genel olarak dekoratif duvar malzemeleri ve duvar panel çeşitlerinin ekonomik çözümler sunduğunu söyleyebiliriz.

Taş Dekoratif Panel Kaplama Önerileri

Dekoratif panel çeşitli renklerde olabilmektedir. Ancak dekorun doğallığını korumak adına çok renkli modeller tercih edilmemelidir. Bu açıdan genellikle doğal taşın rengini gösteren kaplamalar kullanılır. Çünkü bu ürünler ile daha doğal bir atmosfer sağlanır. İstenilen duvar kaplamasına farklı boyalar uygulanabilir. Bunun nedeni, çoğu dekoratif kaplamanın boyanabilir olmasıdır. Ancak boya uygulanması üründeki doğal havayı bloke eder. Bu nedenle, doğal atmosferi yansıtmak istiyorsanız boya kullanmamalısınız. Öte yandan, doğal taş, dayanıklılık ve görüntü açısından avantajlara sahiptir. En çok tercih edilen renk koyudur. Özellikle duvarları kaplayan panellerde diğer duvarları yansıttığı için koyu renkler tercih edilir. Fayans rengi diğer kaplama renklerinden biridir. Renk uyumuna göre TV dolabının arkasına uygulayabilirsiniz.

Gerçek tuğla deseni sayesinde oldukça farklı bir iç tasarım stili sunmaktadır. Evinizi dekore etmek için gerekli dekoru sağlamak için rustik el yapımı veya çağdaş tarzdaki paneller ve genişlik ve kalınlıktaki karo paneller kullanılabilir. Döşemede sıcak bir etki yaratmak için ahşap paneller kullanılabilir. Dilerseniz masif veya çok renkli ahşap paneller ile evinize şıklık ve sıcaklık katabilirsiniz. Evinize rustik ve oryantal bir iç mekan uygulamak için ahşap panelleri tercih edebilirsiniz. Bir evi dekore etmek için kullanılan dokular, mobilyalar ve renkler kadar önemlidir. Dekoratif duvar malzemeleri arasında bulunan holografik panel, duvara üç boyutlu bir görünüm vererek benzersiz bir tasarım yaratır. Bu nedenle kullanım yerinde zarafet yayar ve ağırbaşlı bir tarz kazandırır.

Taş Dekorasyon Panelleri Çeşitleri Nelerdir?

Dekorasyon panelleri içerisinde karşınıza farklı farklı modeller çıkacaktır. Taş, beton, ahşap hatta metal görünümlü paneller görmeniz mümkün. Bu malzemeleri üretiminde ve tasarımında kullanılanan malzemelerinden ismini alır. Örneğin; tuğla duvar kaplama modelleri, taş dekoratif duvar kaplama panelleri veya ahşap duvar panelleri. DC Panel bünyesinde bunlara ek olarak Geometrica, Pas, Barocco, Dizayn ve Beton serileri de mevcut. Mekanınıza ve zevkinize göre istediğiniz duvar panelini tercih edebilirsiniz. Tasarımsal olarak görünümleri değişse de hepsi kullanışlı, uzun ömürlü ve estetik ürünlerdir. İç mekan ve dış mekanda kullanılan panelleri yaratmak istediğiniz atmosfer hissiyatına göre tercih etmelisiniz. Daha doğal ortamlar için ahşap veya taş serilerini seçebilir, konsept ve butik ortamlar için Geometrica, Pas veya Barocco gibi özel serilerine bakmanızı tavsiye ederiz.

Hem uzun ömürlü hem de kullanışlı olan dekoratif duvar malzemeleri ile bambaşka görünümler elde etmeniz mümkün. Dekoratif amaçlı bu panelleri tercih etmeden önce uzmanlarımızdan mekan ve model uyumu konusunda öneri almayı ve size en uygun paneli bulmanız için yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Taş dekoratif duvar paneli modellerine göz atarak belki de ihtiyacınız olan değişikliği size sunacak bir modeli keşfedebilirsiniz.

Bonus: En Çok Tercih Edilen Dekoratif Duvar Malzemeleri

Binanın yan kısımlarını dış etkilerden koruyan ve iç kısımları birbirinden ayırmaya yardımcı olan dikey bölme elemanlarına duvar adı verilmektedir. Bu açıdan duvarlar ahşap, mermer, taş, seramik, boya, alçıpan ile kaplanabilmektedir. Dekoratif panelismini kullanılan malzemeden almaktadır. Ancak sıklıkla taş duvar panelleri, ahşap duvar panelleri ve tuğla duvar panelleri tercih edilmektedir. Özellikle doğal taşın dekoratif uygulamasının son yıllarda giderek daha popüler hale gelmesi ile daha ekonomik fiyat seçenekleri sunan doğal taş kaplı modeller diğer dekoratif panellerin önüne geçmektedir. Dekoratif bölmeler çeşitli malzemelerden yapılır, ancak özellikle panelin sabitlenmediği dekorasyon alanlarında çok iyi performans gösterirler.

Duvar paneli ile iç mekanı değiştirmek istiyorsanız dekoratif duvar paneli örneklerine bakabilirsiniz. Dekoratif duvar panelleri yardımıyla kişisel ve duygusal doğanızı yansıtabilir, evinize huzurlu bir hava verebilirsiniz. Doğallığı tercih ediyorsanız duvar malzemesi olarak taşı tercih edebilirsiniz. Taşlar doğayı sembolize eder, bu nedenle duvarlarda kullanıldığında ev doğal görünür ve parfüm etkisi ona eski moda bir his verir. Bu açıdan en sık kullanılan dekoratif duvar malzemeleri arasında taş duvar paneli bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir